Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@15:36:04 GMT

«رسم جهاد» به چاپ هفتم رسید

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۷۲۶۸

«رسم جهاد» به چاپ هفتم رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، چاپ هفتم کتاب «رسم جهاد»؛ شامل گزارش تجربه‌های کار جمعی در جهاد سازندگی به روایت مرحوم حسینعلی عظیمی با تحقیق و تدوین علی مشایخی، محمدرضا حسینی و محسن جعفری توسط انتشارات «راه یار» راهی بازار نشر شده است.

در بخشی از پیش‌گفتار این کتاب درباره چرایی پرداختن به نهاد «جهاد سازندگی» آمده است:

«خودمان هم هنوز دقیق نمی‌دانیم، جهاد چگونه شکل گرفت، چگونه استمرار پیدا کرد و چگونه منحل شد، جهاد چه بود و چرا ما دیگر نمی‌توانیم نهادی کارآمد، مردمی و فراگیر نظیر آن را در کشور ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال متأسفانه تاکنون برای دانشگاه و حوزه مطالعه این نهاد یا دیگر نهادهای برآمده از انقلاب اسلامی، مهم نشده است.

این کتاب با اتکا به روش تجربه‌نگار و رجوع به خود جهادگران، مانند دیگر تلاش‌های معدودی که در باب مطالعه جهاد سازندگی انجام شده، به دنبال آن است که این نهاد انقلابی را بازشناسد. برای این منظور مجموعه مصاحبه‌هایی با حسینعلی عظیمی انجام شد. بررسی دیدگاه‌ها و اظهاراتشان در باب مدیریت جهادی نشان می‌داد که او آرا و افکار بدیعی درباره فرآیندها و ساختارهای حاکم بر نهاد جهاد سازندگی دارند و سال‌ها درباره چیستی ابعاد ساختاری سازمانی و نهادی جهاد تأمل کرده‌اند.

مصاحبه‌کنندگان در این کتاب تلاش کردند با کمترین دخالت و ایجاد سوگیری، اندوخته دانشی مهندس عظیمی را ثبت و آن را در قالب مقولاتی برآمده از خود مصاحبه فهرست‌بندی و تدوین کنند؛ بنابراین بسیاری از مقولات و مفاهیم و بخش‌های کتاب، حاصل تأملات حسینعلی عظیمی است و اساساً هدف محققان نیز این نبوده که با قرار دادن محتوای مصاحبه‌ها در قالب دانش مدیریت موجود همان را بازتولید کنند.»

حسینعلی عظیمی از پیشکسوتان جهاد سازندگی که اسفند ۱۳۹۸ به یاران شهیدش پیوست، در سال ۶۳ وارد قرارگاه کربلا شد و کمیته آب را در آن قرارگاه تشکیل داد. وی به عنوان فرمانده طراحی عملیات آبی و خاکی عمل می‌کرد و تا معاونت فرماندهی قرارگاه مهندسی کربلا پیش رفت. او از جمله جهادگرانی است که از نزدیک در جریان سازماندهی و طراحی و ساخت بسیاری از دستاوردهای چشمگیر مهندسی جنگ، مانند پل بعثت، قرار داشته و تجربیات زیادی را کسب کرده بود.

وی پس از جنگ، برای بازسازی منطقه زلزله‌زده منجیل و رودبار، عازم این منطقه شد تا الگوی مدیریت جهادی را بعد از جنگ، در خدمت سازندگی به کار گیرد. همچنین از اولین کسانی بود که در سال ۱۳۵۹ برای رسیدگی به وضعیت محرومان طی دو روز پیاده‌روی وارد منطقه بشاگرد شد. عظیمی، جهادگر و جانبازی که تا مرز شهادت پیش رفته و به دنیا برگشته بود، مهم‌ترین دغدغه‌اش انتقال تجربه عظیم و بی‌نظیر جهاد سازندگی به نسل جوان بود. او معتقد بود الگوی انقلاب در عرصه مدیریت و سازندگی، الگوی مدیریت جهادی است که باید عمیقاً مورد مطالعه قرار گیرد و برای به کارگیری مجدد و متناسب با مقتضیات روز، تبیین شود. مهم‌ترین دغدغه مرحوم عظیمی انتقال تجربه بی‌نظیر جهاد سازندگی به نسل جوان بود که کتاب «رسم جهاد» حاصل آن است.

چاپ هفتم این‌کتاب با ۱۹۸ صفحه و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۵۰ هزار تومان در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.

کد خبر 5536994 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: کتاب رسم جهاد انتشارات راه یار جهاد سازندگی حسینعلی عظیمی معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب ترجمه کتاب و کتابخوانی حسن ذوالفقاری انتشارات شهید کاظمی محمدمهدی اسماعیلی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتشارات سوره مهر انتشارات ققنوس ادبیات کودک و نوجوان دفاع مقدس باغ موزه دفاع مقدس ادبیات داستانی فرهنگ و ارشاد اسلامی حسینعلی عظیمی جهاد سازندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هلال احمر دارای سرمایه عظیمی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مهران فاطمی در پیامی روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر را تبریک گفت و افزود: جمعیت هلال احمر به واسطه نگاه نوع دوستانه و رفتار یاریگرانه و همدلانه در ارائه خدمات خالصانه به مردم عزیز به ویژه در لحظات سخت و دشوار زندگی افراد در بحران‌ها و حوادث، دارای سرمایه عظیم اعتماد عمومی بوده و همین مسئله کافی است که این جمعیت به عنوان یکی از نهاد‌های مورد علاقه مردم برای انجام امور داوطلبانه و همراهی در تحقق انگیزه‌های خیرانه و الهی باشد.

نقش مهم این جمعیت، در ترویج فرهنگ اصیل انسان دوستی و کمک به توانمندسازی و آموزش عمومی در راستای کاهش آسیب‌های ناشی از وقوع حوادث طبیعی همچون زلزله تنها گوشه‌ای خدمات پیدا و پنهان این جمعیت است که نیاز آن به ویژه در دنیای امروز بیش از پیش ملموس و مشهود است.

بی شک ویژگی‌های ممتازی همچون انسانیت، بی غرضی و جهان شمولی که در اصول و وظایف این جمعیت مورد توجه ویژه قرار گرفته است سندی پرافتخار برای فعالان و خادمان مردم در جمعیت هلال احمر است.

اینجانب با تبریک صمیمانه روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر به تمامی داوطلبان و امدادگران این جمعیت به ویژه مدیریت و کارکنان این مجموعه در استان، از خدمات ارزشمند آنان تجلیل نموده و موفقیت همگان را در پرتو آرمان‌های متعالی امام راحل عظیم الشان (ره) و منویات حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) از درگاه حضرت دوست مسئلت می‌نمایم.

دیگر خبرها

  • افتتاح پروژه ملی آبرسانی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در ساوه
  • هلال احمر دارای سرمایه عظیمی است
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • بمب‌های عظیمی که رفح را منفجر کرد
  • قدردانی کاظم نظری از هنرمندان و اعضای انجمن هنرهای نمایشی کشور
  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل